Wil & Tien te gast bij de Smartgirl live dag

Wil en Tien Smartgirl blog

Willemijn (30) en Martine (31) – allebei moeder – zijn tien jaar geleden begonnen met bloggen. Ze leerden elkaar kennen tijdens een studie logopedie in Groningen. Willemijn begon als hobby een blog. “Ik ging schrijven over lipsticks, mascara’s en dat soort dingen,” zegt Willemijn.

Martine zag op een zondagmiddag op Youtube een video over een gezichtsmassage van Willemijn voorbij komen, dus ze belde haar meteen op. Niet veel later vroeg Willemijn of Martine haar wilde helpen met haar website. Daarna ging het snel. Binnen 1 jaar waren zij een van de grootste beautybloggers van Nederland. Hun blog groeide uit tot 100.000 bezoekers per maand en ze namen een agency in de arm. Zij bemiddelden voor hen.

“We zaten elke zaterdag op ons studentenkamertje te werken aan de blog. Het was een bijbaan, we verdienden een leuk zakcentje met onze gezamenlijke passie over make-up,” zegt Willemijn. We schreven elke dag twee blogs en namen een video per week op. Bloggen was echt hét ding toen. Video stond nog in de kinderschoenen.

Op een gegeven moment waren ze wel klaar met het schrijven over make-up. Ze werden vooral blij van schrijven over lifestyle en begonnen daar een blog over. In die tijd namen ze ook ontslag als logopediste. En ze besloten te stoppen met de beautyblog. Ze konden de blog verkopen, maar dat hebben ze niet gedaan. “Dit was ons kindje, de naam hing zo aan ons bedrijf, we gaan dat niet doen,” zei Martine.

Na een tijd was ook de koek op in de lifestyleblog. “Dat hebben we dus gewoon gekilled,” zegt Martine. Toen hebben ze zich volledig gericht op YouTube en Instagram. Vorig jaar hebben ze een webshop geopend met chique merchandise. “Allerlei leuke producten die niet Wil & Tien schreeuwen, maar wij gewoon heel leuk vinden,” zegt Willemijn. Dat Wil & Tien toponderneemsters zijn, is wel duidelijk. Tijdens deze dag hebben ze de Smartgirls enorm veel tips gegeven om samen te werken met een influencer. Zoals samenwerkingsvormen, hoe je een influencer moet benaderen, hoe je als ondernemer zelf influencer wordt en nog veel meer.

Ellen Joosten

Hi, ik ben Ellen

Het is mijn grote droom om zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers te laten groeien met hun bedrijf. Dit alles onder het motto ´Work hard, play harder´. Met deze droom voor ogen ben ik Smart Girls Network gestart. Een netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar empoweren, de beste kennis vergaren en die groeien. 

 

‘De keuze’ boekbespreking internationale bestseller

‘De keuze’ boekbespreking internationale bestseller

Op 16 jarige leeftijd wordt Edith naar Auschwitz getransporteerd om in mei 1945 meer dood dan levend tussen een stapel lijken gevonden te worden door een bevrijder. Ze weegt dan nog 32 kilo, haar rug is gebroken, ze heeft buiktyfus, pleuritis, longontsteking en...

Lees meer
Tien Business Tips van Floortje Dessing

Tien Business Tips van Floortje Dessing

Floortje Dessing is niet alleen succesvol TV-presentatrice, ze is ook een succesvolle zakenvrouw. Tijdens de Smartgirlsdag op 11 juli jl. gaf ze volop tips. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje. Je kan meer dan je denkt. Er is altijd meer tijd dan je...

Lees meer