Hotspots Parijs

Echt wekelijks wordt mij gevraagd, Chantal kun je mij tips geven over wat de hotspots zijn van o.a. Parijs , Ibiza, Dubai en meer….

Ik heb al deze tips gebundeld en nu heb ik de eer om jullie mee te nemen in mijn reizen. 

Allereerst zal ik me voorstellen, ik ben net als jullie een Smart Girl, al vanaf de schoolbanken ondernemer ( ik verkocht de nieuwste merkkleding, met een kleine beschadiging en daardoor aantrekkelijk in prijs aan medestudenten) 

Daarna startte ik mijn eerste winkel in Eindhoven, daarna volgde er in de komende 20 jaar nog 6 en ondertussen had ik ook 18 jaar een importeurschap met Kleding uit Parijs. 

Nu al meer dan 9 jaar geef ik trainingen, workshops en Ibiza retraites onder het bedrijf ‘Teken je Toekomst’. 

Hiervoor reis ik veel, mix ik werk met heerlijk eten en natuurlijk een rondje shoppen. 

Parijs 

Vandaag neem ik je mee in mijn wereld in Parijs. Misschien ben je er al een keer geweest, misschien wel nooit, maar echt het verveelt echt nooit… 

Terwijl ik dit schrijf, kijk ik schuin in mijn agenda, wanneer ik weer zou kunnen gaan. Ik ga je mijn beste Parijs tips geven. 

Ik ken de weg daar met mijn ogen dicht en ben daar jaren lang naar toe gereden,om 03.00 in de nacht om vervolgens aan te komen rond half 8 in Rue de Sebastopol. Te parkeren en in klein cafeetje croissantje en koffie te pakken, want ook al deed ik goede zaken daar, een kopje koffie krijg je niet bij de Fransmannen. 

Rond 08.00/8.30 liep ik dan richting de ‘fashion’ wijk en begon met mijn inkoop. Als ik klaar was met al mijn adresjes. Ging ik t tegelijk ophalen en laden ik het in de auto om vervolgens om 11.00 weer terug te rijden. 

Gedurende het seizoen, kon dit ook wel eens 2 x per week zijn. 

Dan boekte ik voor zondag een hotelletje, was het lekker rustig op de weg en had ik heel de dag tijd om mijn favoriete stad nog beter te leren kennen. 

Mijn hotel les Victoria was vlakbij les Halles adres : 2 bis Cité Bergère, 9e Arrondissement, Parijs

Dit straatje is onbekend voor vele, maar zit echt midden in het centrum van Parijs en als staat vol met leuke terrasjes en eettentjes. 

Je loopt links de straat uit en je ziet les Halles voor je. Dit winkelcentrum is helemaal vernieuwd en daarom heen zijn tekenaars, optredens ect. 

Leuke plaatsen om te zien zijn Centre Pompidou en mijn tip is om te lunchen bij GeorgeV, dit restaurant is op de 5de verdieping, je voelt je echt VIP, want je gaat met een aparte lift met Man in mooi pak, die al beneden bij de lift staat naar boven toe en als je aankomt en daar heerlijk zit met een mooi glas wijn en salade , kijk je over op heel Parijs.  

Shoppen in Le Marais , als er een gebied is wat je niet wilt missen is het le Marais. De hipste mensen lopen er , de mooiste art galeries, de nieuwste conceptstores ( i love them) de gezelligste koffietentjes. Les Marais heeft het allemaal. Je voelt meteen een andere vibe als je hier loopt, vrij en pure joy. Als je hier wilt slapen adviseer ik je Hotel : Les Jardins Du Marais, hier neem ik altijd mijn vriendinnen mee naar toe. 

Eten we bij Bofinger in de Bastille om daarna heel de avond te dansen bij Barrio Latino. 

Vanuit les Marais of les Halles loop je op je gemak ook richting rue du Fabourg de saint-Honore. Dit is DE locatie waar alle luxe modemerken een winkel hebben en is in het hartje van Parijs. Ook heb ik hier mijn trouwjurk gekocht ?. Aanrader is Hotel Costes, Een super hip Hotel, waar je gewoon naar binnen moet gaan, drankje besteld en mensen kijkt. Wil je lunchen of dineren, wel echt reserveren is gewilde plek. 

Je kunt naar Parijs met auto en mijn advies is om deze te parkeren in Gard de Noord, daar de metro te pakken naar je hotel. Dan ben je zo in Parijs en er ook weer zo uit. Of je pakt lekker de trein 🙂

Hippe restaurants van DIT moment : hotel Costes, Matignon , Kong(boven Kenzo) & Sinner. 

Verder als je dan toch in Parijs bent, bezoek dan ook La Tour Eiffel, Het Louvre, en ga je lekker een heerlijke macaron eten bij Laduree. 

Bon Journee 

X Chantal 

Ellen Joosten

Hi, ik ben Ellen

Het is mijn grote droom om zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers te laten groeien met hun bedrijf. Dit alles onder het motto ´Work hard, play harder´. Met deze droom voor ogen ben ik Smart Girls Network gestart. Een netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar empoweren, de beste kennis vergaren en die groeien. 

 

Boekbespreking ‘Ongetemd Leven’ van Glennon Doyle

Boekbespreking ‘Ongetemd Leven’ van Glennon Doyle

Door: Marieke van Gent - IT Efficiency BV Hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn. Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn? Deze mooie vraag beantwoordt Glennon Doyle in haar boek Untamed / Ongetemd leven. Een...

Lees meer
‘De keuze’ boekbespreking internationale bestseller

‘De keuze’ boekbespreking internationale bestseller

Door: Elsbeth van Lienden - The Pink Walnut Op 16 jarige leeftijd wordt Edith naar Auschwitz getransporteerd om in mei 1945 meer dood dan levend tussen een stapel lijken gevonden te worden door een bevrijder. Ze weegt dan nog 32 kilo, haar rug is gebroken, ze heeft...

Lees meer