Donderdag 4 april was Simone Levie – succesvol online ondernemer en eigenaar van meerdere bedrijven – spreker op de SMARTgirlsdag. De dag begint altijd ontspannen. Vanaf 9.30 komen de eerste SMARTgirls binnen. Ellis staat klaar om iedereen te voorzien van een latte, cappuccino of gember of verse munt thee. Uiteraard met een vers gebakken appeltaartje. Voor de deelnemers van het jaarprogramma 2018 is het inmiddels een gewoonte.

Het is meteen duidelijk dat Simone barst van de energie. Ze neemt geen blad voor de mond en deelt eerlijk en open over haar zoektocht in ondernemersland. Ook voor haar was ondernemen niet alleen maar succes. Maar daadkrachtig als ze is, stopte ze met dingen die niet werkten en startte nieuwe dingen. Met als resultaat een succesvolle miljoenenbusiness.  

Toch geeft ze aan: “Je eerste ton is echt veel fantastischer dan die miljoen. Dat is veel moeilijker dan naar die miljoen gaan.” En dat past precies bij de missie van SMARTgirls: zoveel mogelijk vrouwen een ton laten verdienen met hun eigen bedrijf.

Die ton, hoe doe je dat dan?
Simone zegt: “Voor een eerste ton hoeft je niet per se online. De eerste ton kun je draaien op basis van jezelf. Het punt is dat je nu al moet nadenken, hoe kan ik mijn bedrijf zo vormgeven dat het later los kan komen van mezelf. Dat jij over de hele wereld kan gaan en ondertussen de inkomstenstromen blijven runnen.”

Een systeem hebben is dus belangrijk, zeker als je naar die ton wil gaan. Simone vertelt die dag nog meer over systemen die zij gebruikt. Ook bij SMARTgirls werk je met een systeem. Een onderdeel daarvan is de weekchallenge. Door elke week met elkaar te delen wat is gerealiseerd, vier je succes en krijg je ondersteuning waar nodig. Dat is het niet alleen. Tijdens elke SMARTgirl live dag is er in het middagprogramma aandacht voor je doelen, ook qua omzet. Niet om keihard afgerekend te worden op je cijfers, maar om mogelijkheden te zien. Elkaar helpen en op ideeën brengen. Om wel die mail met dat aanbod te versturen of dat belletje te doen.

Dat zijn de eerste stappen naar een ton. En hoe fantastisch is het als je dat met elkaar doet. Meer tips over succesvol online ondernemen van Simone Levie? Je leest ze hier:
https://smartgirls.nl/simone-levies-tips-over-succesvol-online-ondernemen/