Edith Hagenaar vertelde tijdens de Smartgirlsdag van 23 mei jl hoe het haar gelukt is om 25 kilo af te vallen met affirmeren.

Met haar affirmaties had ze al diverse manifestaties gedaan. Zoals compleet uit de financiele zorgen te komen. Op haar gewicht had ze het tot dusver nog niet toegepast. En ze is van ‘Walk your talk”.

Dit zei Edith: “Ik moest mijn affirmaties een keer gaan toepassen op mijn eigen gewicht. Ik was al 3 maanden op de bank aan het affirmeren: “Ik zwem 3 keer per week een uur.” Ik zei het ook elke ochtend tegen mezelf. Elke ochtend kwam de discussie in mijn hoofd: “je moet nu naar het zwembad. Nee, vandaag hoeft nog niet.” Die discussie ging al jaren zo. Af en toe ging ik dan een keer naar het zwembad als ik mezelf helemaal had gedwongen. Dat noemen ze discipline. Met een zweep over je eigen rug gaan.”

Hoe lukt het haar dan wel. Ze vertelt verder: “Op een dag pakte ik mijn zwemtas. Ik ging naar het zwembad, ging zwemmen en ging weer terug. Ik had die strijd niet meer. Ik deed het gewoon.”

Dat klinkt wel heel simpel. Hoe werkt dat dan? Waarom lukte het haar nu ineens wel. Ze legt het uit:

“Onze hersens willen niet liegen. Ze gaan steeds op zoek naar bewijs dat we gelijk hebben. Het geldt voor negatieve gedachten, maar dus ook voor positieve gedachten. Als je de hele tijd tegen jezelf zegt dat je drie keer per week zwemt, dan geloven je hersens dat ook.”

Uiteindelijk gaat het allemaal om 1 ding: we willen gelukkig zijn. Dat is de reden dat we slanker, rijker, succesvoller, etc willen zijn.

Het laatste woord is aan Edith: 

“Ik wilde slanker zijn, want ik dacht: dan ben ik gelukkiger. Dat gebruikte ik om in het nu gelukkig te zijn, zonder dat ik slank was. Dan heb je bereikt wat je wilt bereiken: gelukkig zijn. Dan zet je ook de deur open naar hetgeen wordt gemanifesteerd.”