Wie kijkt er nu niet naar haar programma “Naar het einde van de wereld”? Floortje laat miljoenen Nederlanders zien dat er nog zoveel meer mogelijk is in het leven. Maar Floortje is meer dan haar tv-programma’s. Zij is een true Smartgirl: ze heeft modezaken, een eigen kledingmerk, een camping en een uitgeverij. Bovendien is ze betrokken bij verschillende charitatieve projecten.

Het valt meteen op. Floortje is een sprankelende persoonlijkheid, heerlijk down to earth, inspirerend en vol wijsheid. Ze zit nog maar net op de stoel naast Ellen en zegt: “ik dacht vroeger altijd, ik ga doen wat ik leuk vind.” En dat heeft ze gedaan. Niet met een vastomlijnd plan en een helder doel voor ogen. Ze wist dat ze wilde reizen. Ze voelde de drang om op avontuur te gaan. En die drang heeft ze gevolgd.

Dat begon op haar 12e toen ze blokfluit speelde. Ze hoorde van een muziekkamp in Engeland. Dit was haar kans om naar het buitenland te gaan. Dus verzon ze dat ze fenomenaal blokfluitspeelster was. Ze ging naar het kamp, er werd een privé lerares uit Denemarken ingevlogen. Het bleek een muziekkamp voor hoogbegaafde kinderen. Natuurlijk speelde zij niet zo fenomenaal blokfluit. Maar ze was in Engeland. Het avontuur overheerste. Daar ging het haar om.

Floortje vertelt dat we de neiging hebben om alles heel erg te overdenken. Kan ik het wel? Wat kan er allemaal mis gaan? Welke risico’s zijn er? Ze zegt: “we beredeneren dingen heel vaak stuk. Het is geen pleidooi om zakelijk zomaar ergens in te stappen. Het is wel goed om bij veel dingen te denken: fuck it. Ik doe het gewoon.”

Floortje doet wat ze leuk vindt. Ze volgt haar hart, dat is duidelijk. Ze zegt hierover: “Het ziet er van de buitenkant altijd uit alsof ik precies weet wat ik wil of precies weet wat ik doe. Voor iedereen is het leven een soort van rare kermisattractie of een computerspel. Dan wordt er weer wat opgeworpen. Als je ziet dat dat voor iedereen geldt. Dan wordt het leven een heel stuk lichter. We zijn allemaal aan het zoeken. Ik ben ook heel bewust bezig met wat ik doe. Ik vind het heel belangrijk dat ik heel gelukkig ben.”

A true Smartgirl, vind je niet?