Ik hoor het Ellen nog zeggen: ‘Elke week deel je in de besloten Facebookgroep je did it’s. Zie het als je bucket list.”

Oké ‘did it’, daar kan ik wel wat mee. Ik houd ervan om dingen af te strepen. Het geeft me een goed gevoel. Lekker bezig zijn, vooruitgang boeken.

Wat is de weekchallenge nu precies, vraag jij je misschien af. Aan het einde van elke werkweek delen alle SMARTgirls in een besloten groep hoe hun week was geweest. Dat gaat over je bedrijf, maar mag ook over persoonlijke zaken gaan. Aan de hand van de weekchallenge delen de SMARTgirls punten uit aan elkaar. Ieder heeft zijn eigen onderwerp om punten uit te delen. Zo geef ik bijvoorbeeld punten voor zichtbaarheid. Degene met de meeste punten, wint de weekprijs (Ellen’s favorites, volg ons op Instagram om te kijken wat het deze week is)

Bij de start in maart 2018 deed ik ‘braaf’ mee met de weekchallenge: elke week delen wat er wel en niet goed in mijn bedrijf en bij mezelf. En ook leuk om te lezen waar de andere SMARTgirls mee bezig zijn. Het fijne in de deze groep is dat niemand elkaar betutteld.

So far so good.

Na de zomervakantie veranderde mijn gevoel bij de weekchallenge. Het voelde als iets wat ik ook nog ‘moest’ doen. Ik had even niet meer zo de behoefte om te delen. En om nu verplicht een verhaaltje neer te tikken, voelde ook als ‘doen alsof.’ Dat past niet bij me. Dus deelde ik gewoon dat ik even geen zin had om te delen.

En het fijne is, ook dat kan gewoon in deze groep. Je kan je successen delen die samen vieren, maar je mag het ook delen als het even niet zo goed gaat. De groep is veilig en iedereen respecteert elkaar. Dus heb ik een paar weken niets gedeeld. Tot ik weer behoefte voelde om het wel te doen.

Inmiddels weet ik wat de weekchallenge mij oplevert. En dat is een moment waarbij ik even stil sta bij mijn afgelopen week. Wat ging goed? Waar ben ik mee bezig geweest? Waren dat de juiste dingen? En ja, dat is weleens confronterend. Want soms kom je erachter dat je wel heel druk bent geweest, maar dat al die dingen niet echt hebben bijgedragen. Door het op te schrijven, zie je het onder ogen en kan je veranderen.

Zo’n weekchallenge kun je natuurlijk ook thuis doen, gewoon met jezelf. De SMARTgirls planner is daar een leuk en praktisch hulpmiddel bij en te bestellen in de webshop.

Door: Gwyneth Leermakers